Het is de eerste keer dat de partijen PvdA en GroenLinks samen meedoen aan de verkiezingen in Ridderkerk. Onze samenwerking is ontstaan na de vraag van inwoners om onze krachten samen te voegen voor één sterk sociaal en groen geluid in Ridderkerk. Ons verkiezingsprogramma heeft de titel 'Bouwen aan Vertrouwen', omdat we willen dat Ridderkerkers invloed hebben op wat er gebeurt in Ridderkerk en dat zij hun gemeentebestuur vertrouwen.
Dat betekent dat we samen met onze inwoners gaan werken aan een duurzaam en sociaal Ridderkerk waar iedereen meedoet en niemand aan de kant hoeft te staan.
We zetten ons in voor de uitdagingen waar onze inwoners en ondernemers voor staan, juist ook in deze onzekere coronatijd.
 
We willen een Ridderkerk waar we 1.000 betaalbare huizen bouwen, samen werken aan een duurzame gemeente, waar we geen armoede accepteren en iedereen de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. We vinden het belangrijk dat inwoners zelf invloed hebben op hun straat en onze mooie openbare ruimtes.  
Eigen regie waar het kan en voldoende steun wanneer onze inwoners en ondernemers het nodig hebben. Zo komen we allemaal verder.
 
We gaan hard aan de slag om onze speerpunten waar te maken.
Ons complete verkiezingsprogramma staat op onze website(externe link). U kunt daar ook alle speerpunten lezen en de speciale punten voor uw wijk.  
We gaan graag in gesprek over wat u belangrijk vindt om als eerste aan te pakken in Ridderkerk.

Kandidatenlijst

 1. Jeroen Rijsdijk
 2. Björn Ros
 3. Arianne Ripmeester
 4. Melindy Dirks
 5. Lydia Kramer-Blansjaar
 6. Shirley Horváth
 7. Yvet den Haan
 8. Conny van Vonderen
 9. Gerda Veerman
 10. Rob Dirks
 11. Raymond Lems
 12. Marcel Kamsteeg
 13. Lieneke Donker-van der Linden
 14. Attie Ouwens
 15. Marlies van Loghem
 16. Shafiqa Habib
 17. Jilles Soffree
 18. Gerard Bosman
 19. Ruud van den Bergh
 20. Gerrit Buis
 21. Inge Nuis
 22. Henk Zwiers
 23. Henk van Houcke
 24. Rinus Hitzert

Lees meer over de kandidaten van PvdA - GroenLinks(externe link).