Wij, ChristenUnie Ridderkerk, geloven in een Ridderkerk waar het niet gaat om ‘ik’, maar om ‘wij’. Waar we met elkaar werken aan een rechtvaardige samenleving, waarin aandacht is voor wat echt telt. Daar zetten wij ons de komende vier jaar heel graag voor in!

Er gaat veel goed in Ridderkerk. Dat schreven we al in ons programma voor de verkiezingen van 2018. Datzelfde kunnen we ook nu schrijven. Er zijn meer woningen gebouwd, er zijn flinke stappen gezet op weg naar een duurzame en groene gemeente en er wordt meer en meer samengewerkt in de zorg. In de coronacrisis hebben veel Ridderkerkers een warm hart getoond en een helpende hand geboden aan hun familie, vrienden en buren.

Maar het kan ook nog veel beter en mooier in Ridderkerk. Er is een te grote kloof tussen arm en rijk. We maken ons zorgen of de maatregelen die we nemen voldoende zijn om de klimaatcrisis te stoppen. En ook in Ridderkerk staan mensen soms meer tegenover elkaar dan naast elkaar.

De ChristenUnie wil de komende periode deze problemen aanpakken. Met elkaar zijn we een actieve groep. Christenen vanuit verschillende kerken en wijken, elk met een achtergrond, een eigen kijk, maar allemaal met een warm hart voor Ridderkerk. Samen met u willen we graag werken aan een (nog) fijner Ridderkerk.

Kies daarom met ons voor Samen Recht Doen!

Verkiezingsprogramma

Bekijk het verkiezingsprogramma 2022-2026(externe link).

Mocht u een fysiek exemplaar willen ontvangen van ons verkiezingsprogramma, dan kan dat. Neem gerust even contact met ons op, onze contactgegevens staan hieronder.

1. Robert Kooijman
  23. Berend Groeneveld
  24. Ad van ’t Zelfde
  25. Marten Japenga

Lees meer over de kandidaten van ChristenUnie(externe link).